V tednu od 27. do 31. 5. 2022 smo načrtovali pet dnevnih dejavnosti učenja v naravi za učence 4., 5. in 6. stopnje posebnega programa VI.

V ponedeljek smo se odpravili proti parku Martina Krpana v Domžalah. Tam so se učenci prosto preizkusili v različnih športnih dejavnostih (na igralih, fitnes napravah, v odbojki, metu frizbija …). Po športni aktivnosti smo se odpravili nazaj v šolo, kjer smo si “pod kozolcem” na šolskem igrišču uredili restavracijo na prostem in si privoščili slastno pico.

V sredo smo se odpravili na pohod ob Kamniški Bistrici. Ustavili smo se na igrišču in fitnesu na prostem. Nekateri so igrali nogomet, košarko, ali pa so se igrali na igralih. Po vrnitvi v šolo smo zavihali rokave in pričeli s pripravo piknika. Učenci so pripravili zelenjavo, spekli čevapčiče in hrenovke ter pripravili mize in pogrinjke. Ob prijetnem druženju so pojedli kosilo, ki so si ga pripravili sami.

Četrtek je bil namenjen spoznavanju konjev. Sedli smo na avtobus redne linije in se namenili v Kamnik. Sprehodili smo se po Šutni skozi staro mestno jedro, mimo Malega gradu, rojstne hiše generala Rudolfa Maistra do Centra za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje Kamnik – CIRIUS Kamnik. Tam smo si ogledali konjušnico in spoznali Sama, enega od njihovih konjev, ki nas je prijazno pozdravil in nam dovolil, da smo ga pobožali. Sledilo je jahanje konj v maneži. Tega smo se zelo veselili, čeprav smo bili malce zadržani ob sedanju na mogočni živali. Ker sta bili Cofka in Aiša zelo potrpežljivi in prijazni kobili, smo ju ob koncu našega obiska nagradili z jabolki.

Torkov izlet v Ljubljano in petkovo raziskovanje mlinčkov v Suhadolah smo zaradi slabe vremenske napovedi žal odpovedali, a se veselimo nove priložnosti, da uresničimo tudi ti dogodivščini.

Dostopnost